TELEFON HOTLINE     +385 (0) 21 / 66 00 39
/

CRO CLOUD KORISNIČKA PODRŠKA

Kako bismo Vam pomogli u radu i olakšali korištenje naših web hosting usluga pripremili smo bazu znanja u kojoj možete pronaći odgovore na Vaša pitanja. Ako ne pronađete rješenje vašeg problema, odnosno odgovor ili informaciju koja Vas zanima, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona ili na mail koji se nalaze u dnu stranice. Korisnička podrška može u svakom trenutku riješiti vaš jednostavniji problem ili zahtjev.

PITANJA OKO HOSTING PAKETA

 • Kako pristupiti cPanelu kako bih mogao administrirati svoj hosting pakat ili e-mail adrese?

  Prilikom aktivacije hosting paketa smo vam poslali email naslova “Obavijest o vašem hosting računu [imedomene.hr]”. Unutar maila se nalaze sve važne informacije za vaš hosting paket uključujući korisničko ime i lozinku kao i osnovne informacije za podešavanje email računa.
 • Kako se mogu spojiti na FTP server kako bi uploadao svoje podatke na server?

  Na FTP server se možete spojiti sa bilo kojim FTP klijentom, savjetujemo FileZilla ftp klijent koji je besplatan. Kao FTP host koristite adresu: ftp.vasadomena.hr (vasadomena.hr zamijeniti vašom stvarnom domenom), kao korisničko ime i lozinku upišite podatke koje ste dobili od nas u aktivacijskom mailu naslova “Obavijest o vašem hosting računu [imedomene.hr]”.
 • Je li u mom paketu dostupan phpMyAdmin - alat za administraciju baza podataka?

  U svim CroCloud hosting paketima je dostupan phpMyAdmin, popularni alat za administraciju baza podataka. Kada se prijavite u svoj cPanel vidjeti ćete ikonicu “phpMyAdmin” te ćete klikom na istu biti preusmjereni na poznato phpMyAdmin sučelje gdje možete vršiti administraciju svih svojih baza podataka. MySQL baze morate prethodno napraviti u cPanelu putem izbornika “MySQL databases”.
 • Mogu li na svoj hosting paket smjestiti više različitih domena?

  Većina hosting paketa uključuje addon domene stoga provjerite da li vaš trenutni hosting paket podržava dodavanje addon domena. Kako bi mogli dodati addon domenu, domena koje se dodaje mora biti u vašem vlasništvu pa savjetujemo istu prethodno registrirate. Važno je da su na domenu navedeni DNS serveri ns1.infoitdns.com i ns2.infoitdns.com, ukoliko je domena registrirana preko InfoNET-a mi ćemo podesiti sve potrebne postavke DNS servera te ćete potom domenu dodati putem cPanel izbornika “Addon domains”. Nakon dodavanja domene će se napraviti podeban folder unutar kojega ćete uploadati svoje web stranice koje će se prikazivati na addon domeni.
 • Ne mogu pristupiti svojim web stranicama, u čemu je problem?

  U 99 % slučajeva se dogodi da ste upisali krive podatke (username ili password) za neki od servisa poput emaila, FTP servera ili cPanela te vas je zato blokirao firewall. Važno je napomenuti da u tom trenutku samo vi nemate pristup stranici dok vaši posjetitelji uredno pristupaju vašoj web stranici. Kako bi se deblokirali i omogućili pristup web stranicama dovoljno je da nas kontakirate, te ćete automatski biti deblokirani na serveru. Nakon što ste se deblokirali provjerite dali imate ispravno upisane sve lozinke kako vas nebi ponovno blokiralo. U slučaju ponovne blokade ponovite prije navedenu proceduru. Detaljan uzrok zašto je došlo do blokade će pisati u popupu kada se prijavite u korisničku zonu.
 • Provjeravate li sigurnost mog hosting paketa i podataka?

  Svi podaci koje ste uploadali na Cro Cloud server se provjeravaju, te se svaki pokušaj uploada malicioznog sadržaja blokira i preusmjerava u karantenu. Savjetujemo da sadržaje koje uploadate na server preuzimate sa provjerenih poslužitelja kako nebi imali problema sa malware-om.
 • Radite li backup moje web stranice?

  Da, svaki dan, tjedan i mjesec. Ukoliko je potreban povrat podataka iz backupa isti možete sami vratiti putem opcije “Restore manager” koji se nalazi u vašem, cPanelu. Putem Restore Managera možete vratiti sadržaj cijelog korisničkog računa ili samo pojedinih datoteka ili direktorija kao i mailova. Ukoliko imate opciju R1SOFT backupa možete samostalno povratiti svoje stranice iz backupa direktno iz cPanela pomoću izbornika “R1SOFT backups”.

PITANJA OKO PLAĆANJA

 • Koje načine plaćanja prihvaćate?

  Uplatu možete izvršiti na naš bankovni račun otvoren kod Raiffeisenbank Austria d.d . Kod plaćanja kreditnom karticom usluga je aktivna odmah, s obzirom da se radi o potpuno automatskoj aktivaciji.
 • Zakasnio sam s plaćanjem ponude, dali se moje stranice mogu ponovno aktivirati?

  Molimo uplatite uslugu po ponudi koju ste zaprimili, te ćemo automatski vaše stranice vratiti iz backupa te će biti ponovno aktivne.
 • Želim nadograditi svoj paket na veći, mogu li to napraviti?

  Naravno. Plaćate samo razliku u cijeni između hosting paketa koji trenutno koristite i novog (željenog) hosting paketa.
 • Prekasno sam uplatio domenu, može li se ponovno aktivirati?

  Molimo da nas kontaktirate porukom ili pozivom, kako bi dobili potrebne informacije – dali je domenu moguće obnoviti, te po kojim uvjetima. U 99% slučajeva se domena može produžiti bez problema (ukoliko je od isteka domene prošlo manje od 30 dana). Cro Cloud ne daje nikakve garancije oko obnove domene ukoliko domena nije plaćena do datuma dospijeća ponude koja vam je ranije poslana putem maila.

PITANJA OKO MAILA

 • Kako napraviti novi email račun?

  Prijavite se u cPanel za koji ste dobili pristupne podatke. Kliknite na “Email accounts” i upišite naziv mail računa te dodijelite lozinku novom računu (lozinku je potrebno unijeti dva puta). Sada odaberite veličinu inbox-a za ovaj mail račun te kliknite na “Create” što će odmah kreirati vaš novi mail račun. Na ovaj način vaš je email račun odmah spreman za uporabu a možete ga koristiti putem email klijenta poput Outlook-a ili Thuderbird-a odnosno putem webmaila.
 • Zaboravio sam lozinku na svom email računu, kako je saznati?

  Trenutnu lozinku ne mogu saznati ni djelatnici Cro Cloud-a. Morate se prijaviti u svoj cPanel, kliknuti na “Email accounts” i pokraj email računa za koji ste zaboravili lozinku kliknuti “Change password”. Unosom nove lozinke istu možete odmah koristiti u svojim email klijentima ili webmailu.
 • Mogu li putem Vaših servera slati promotivne mailove?

  Možete ukoliko su u skladu sa Hrvatskim zakonima, ukoliko je primatelj newslettera od vas zatražio promotivne ponude ili se na koji drugi način složio sa primanjem istih. Ukoliko nemate odobrenje primatelja za slanje promotivnih mailova molimo da takve mailove ne šaljete putem naših serevera.

NAŠI PARTNERI

U slučaju da niste pronašli odgovor na svoje pitanje u gore ponuđenim odgovorima kontaktirajte naše Cro Cloud djelatnike

Cro Cloud
Masarykova 15
HR-10000 Zagreb
Hrvatska

Telefon: +385 (0) 21 / 660 039
Telefax: +385 (0) 21 / 826 044
E-Mail: info@crobon.com